5 tidlösa trender 2022 att investera i

06.05.2022

2022 är ett år fullspäckat med färg, något som vi tycker är underbart! Men som med alla trender kan man bli trött på det och därför är det viktigt att försöka se om det håller över tid. Vissa saker funkar över decennier och ser alltid lika moderna ut.


1. Glaskonst. Glaskonst var mycket populärt under 80 talet och såg efter det en rejäl dipp i populäritet. Men vad som inte förändrades var dess skönhet. Trots att trenden var över var konsten i sig tidlös. Nu har glaskonst blivit jättepopulära igen och vi ser många nys glaskonstnären och vi ser också tillbakablickar till den glaskonst som var populär förut. Glaskonst är lätt att placera i många typer av miljöer och kan stympas på många olika sätt och därför bör du investera i glaskonst. Vi rekommenderar att satsa på stora, enkla former med färg eller abstrakta mönster. Här är några av våra favoriter, både från förr och nya exemplar som kommer hålla över tiden!

2. Färg på väggarna. Tapet och mönster går det mycket trender i så om du vill ha mönster som håller över tid bör du välja klassiska mönster som varit med länge, till exempel Morris tapeter eller Stig Lindbergs mönster. Men det är fortfarande inte säkert att det känns kul om några år. Det som däremot håller över tid är ljusa färger. Ljusa färger har prytt rum i alla olika sekler och skapar en varmare känsla än vitt. Färger som grönt och blått är en bra bas i rummet. Det går att skapa oändligt många stilar i ett rum med grön eller blå bas- modern, klassisk, avskalad, maximalistisk, stillsam, naturnära och många fler. Om färgen dessutom har lite grått i sig blir möjligheterna ännu fler.

3. Organiskt formad soffa. Många väljer en grå, kantig soffa i canvastyg för att den ska hålla länge men ibland kan det snarare betyda att du får en tråkig soffa länge. En soffa som är rundad skapar ett öppnare intryck och kan placeras båda vid en rak vägg, mitt i rummet och snett. Den passar alltså i många olika rum och behöver inte bytas ut om du flyttar.

4. Stora tavlor. Stora tavlor har varit populärt länge och det kommer inte att försvinna! Större tavlor ger ett mer säkert intryck till ett rum och kan faktiskt hjälpa till att skapa rymd i ett rum. Höjden gör att ögat dras mot taket och på så sätt upplevs rummet större. Om tavlan dessutom har ett abstrakt motiv kommer du förmodligen aldrig tröttna på den.

5. Ljusa träslag. Vi har sett mycket ljusa träslag de senaste åren och det finns alltid plats för det. De ljusa träslagen skapar genuinitet och ljus. Trä är ett material som åldras med värdighet och kan pryda ditt hem i många år. Därför är det värt att investera i ett riktigt snyggt matbord av trä.

Att investera i möbler och inredning kan kännas obehagligt och man vet inte om det kommer passa in eller om det är värt det. Vi vägleder dig i vilka saker du ska investera i och vilka saker som du ska välja budgetsalternativ. Vi vet vilka möbler som är lätta att placera i olika miljöer och som går att stylea på många olika sätt.